Минулого року політсила “ВОЛЯ” боролася з олігархами, вирішувала питання децентралізації та займалася благодійністю

Партія “ВОЛЯ” відзвітувала про підсумки своєї роботи за 2016 рік. Політсилі вдалося домогтися ухвалення закону про електронні декларації, не допустити скасування мораторію щодо заборони вивезення українського лісу за кордон, припинити “дерибан” коштів, які отримує бюджет відповідно до умов Кіотського протоколу, та на законодавчому рівні закріпити процеси децентралізації – ухвалити закони щодо ОТГ (об’єднаних територіальних громад).

Про роботу партійці відзвітували на Форумі людей Волі – 2017.

Як зазначила Ольга Галабала, член партійної Ради, закон про впровадження е-декларацій для посадовців став одним із найважливіших рішень, оскільки продемонстрував, наскільки ефективною може бути боротьба з корупцією.

“Вважаю, що оприлюднення електронних декларацій не лише обурило український соціум, а й показало, в яких абсурдних умовах ми живемо”, — говорить представниця “ВОЛІ” О. Галабала.

Окрім цього, успішною, як стверджують представники “ВОЛІ”, була боротьба із “чорними лісниками”. Зусилля партії були спрямовані на недопущення відміни мораторію на вивезення за кордон лісу-кругляка.

За словами представниці «ВОЛІ» О. Галабали, Львівщина, Житомирщина та Івано-Франківщина на місцях борються із незаконним знищенням лісу.

Партія “ВОЛЯ” не дала ділкам при владі “відмити” величезну суму коштів, які виділялися Україні відповідно до умов Кіотського протоколу.

“Завдяки нам було порушено п’ятдесят корупційних справ проти олігархів, серед яких Коломойський та Ахметов. Усі справи ми довели до кінця, і таким чином “кіотські” гроші з бюджету чиновниками вкрасти не вдалося”, — повідомила член Ради партії Ольга Галабала.

Політична сила чимало зусиль доклала до процесу децентралізації. Серед членів ОТГ є відповідальні представники “ВОЛІ”.
“У нашій партії на сьогоднішній день налічується 895 членів і понад дві з половиною тисячі кандидатів у члени партії. Але ми в лави нашої політсили обираємо тих осіб, котрі вже очолюють громади і ефективно керують проектами. Вони не просто мають партквиток, а й несуть відповідальність за роботу “ВОЛІ” в цілому”, — говорить О. Галабала.

Василь Курій, депутат Старосамбірської районної ради, каже, що минулого року представники “ВОЛІ” постійно боролися проти незаконної вирубки лісів на Львівщині. І в цьому напрямку вже теж є результати.

“Ліс у нас вирубують, використовуючи фальшиві документи. На кожній незаконній вирубці ми фіксуємо від чотирьох до семи приводів для порушення кримінальних справ”, — каже депутат Старосамбірської районної ради.

Зокрема, він повідомив, що було проведено акцію “Стоп лісоцид!”, в рамках якої під стінами обласної ради підпалили символічний лісовоз.

“В якості ритуальної жертви принесли в облраду труну, в якій була ялинка”, — каже В. Курій.

Активісти під час сесії обласної ради зачитали свої вимоги до влади, наголосивши на тому, що й надалі боротимуться із нелегальною вирубкою лісу.

Тетяна Пришляк, депутат Надвірнянської районної ради від “ВОЛІ”, розповіла, що представники партії активно займаються благодійністю – допомагають АТОвцям, хворим дітям та усім, кому потрібна допомога.

За словами Тетяни, активісти організували ряд заходів, зокрема всі свята вітали надвірчан біля ялинки в рамках фестивалю “Тепле Різдво”, окрім цього, вдалося їм і зібрати допомогу дітям із онкозахворюваннями.

Депутат нагадала про внесок Антоніни Шушкевич, яка власними силами створила центр для дітей з вадами здоров’я. Інша активістка від політсили Ольга Соломійчук у Верховині самостійно організувала центр для молоді.

“Щиро вдячна усім волонтерам “ВОЛІ”. І Тарасу Елейку, і Марічці Козак, і Тетяні Криворучко та іншим небайдужим, — говорить Тетяна Пришляк. – Ми вже зробили багато добрих справ. Благодійність, добро та любов зроблять нашу країну кращою”. Юрій Дерев’янко, народний депутат від “ВОЛІ”, поділився результатами роботи партії у Верховній Раді України.

Нардеп навів наступні цифри: тридцять сім законопроектів було зареєстровано партією, 2 з них прийнято. Понад 60 правок внесла політична сила до інших законопроектів.

Народний обранець минулого року оформив 39 запитів. Їх зачитували із трибуни парламенту. Саме завдяки “ВОЛІ”, регулярному поданню запитів та зверненням, було порушено 27 кримінальних проваджень.

За словами, Ю. Дерев’янка, усього партія написала 2157 звернень. Окрім цього, було проведено понад півсотні зустрічей із громадськими об’єднаннями, колективами та громадами.

“За всіма питаннями, які ми відстоюємо у Раді, дійсно стоїть величезна робота. Тому що партія “ВОЛЯ” в парламенті відстоює інтереси кожного українця”, — відзначив народний депутат.

Нагадаємо, що Форум людей Волі – 2017 відвідали такі політики як Д. Сакварелідзе, М. Саакашвілі, В. Чумак, С. Заліщук, С. Лещенко та громадський активіст О. Ярошевич (ГО «АвтоЄвроСила»).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *