Повсталі мерці у Вишгороді або махінації місцевої влади з кладовищем

Мешканці міста Вишгород, що на Київщині обурені ситуацією, що склалася навколо розширення кладовища, яке розташоване в мікрорайоні Дідовиця. Поховання померлих – бізнес прибутковий в усі часи. Місцеві чиновники, судячи з усього, добре уявляють наскільки саме, оскільки їх не дуже бентежить той факт, що в результаті запланованого розширення, ті хто нещодавно жили неподалік, тепер, опинятимуться на погості лише зробивши крок за поріг свого дому.

Олексій Момот, Євген Плутагар та вишгородські афери

Громадскість міста б’є на сполох, скандал набув великого розголосу в соцмережах. Намагаючись розібратися в ситуації було виявлено чимало цікавих подробиць. По-перше, виявилося, що розширюють кладовище за рахунок двох земельних ділянок які за погодженням з «КП Координаційний Центр з будівництва та земельних питань Вишгородської міської ради», директор КАРЛОВ ОЛЕКСІЙ, переданих в постійне користування Вишгородською міською радою на чолі з головою міста ОЛЕКСІЄМ МОМОТОМ комунальному підприємству “Благоустрій-Вишгород”, яке очолює ВАЛЕНТИН ПИЛЬГУН. Наразі, зазначені ділянки є санітарно-захисною зоною, яка згідно Державних санітарних правил та норм та Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, пролягає між територією кладовища традиційного поховання і крематорію та житловими і громадськими будівлями, зонами відпочинку, а також колективними садами та має становити не менше 300 метрів.

Таким чином, очевидним є порушення санітарних норм та прав мешканців міста Вишгород, що проживають поруч, оскільки відстань між деякими з жилих будинків та кладовищем тепер ледь сягатиме 50 метрів! По-друге, дуже дивним виглядає сам процес передачі зазначених ділянок. Наприклад, згідно витягу з Державного реєстру речових прав виданому Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області 10 квітня 2018 року цільове призначення переданої земельної ділянки – «землі рекреаційного призначення». Натомість, у витязі з Державного земельного кадастру станом на 24 липня 2018 року цільове призначення визначено, як «землі загального користування». Як так трапилось, що цільове призначення землі в якийсь магічний спосіб змінилося всупереч її першочерговій класифікації, мабуть варто запитати у державного реєстратора. Впевнені, що компетентні органи це обов’язково скоро зроблять. Ім’я цього поважного пана – ЄВГЕН ВІКТОРОВИЧ ПЛУТАГАР.

До речі, підставою для реєстрації права комунальної власності Вишгородської міської ради став вищезгаданий витяг з Державного земельного кадастру, в той час як законом передбачено надання таких документів як: рішення правонабувача майна, уповноваженого ним органу про надання згоди на передачу об’єкта нерухомого майна, тобто рішення Ради та акт приймання-передачі такого об’єкта нерухомого майна. Не маємо сумнівів, що у задіяних осіб знайдеться яке–небудь цікаве пояснення цьому, проте, по факту необхідні документи відсутні. Отже, факти порушення, як порядку передачі земельної ділянки в постійне користування комунальному підприємству «Благоустрій-Вишгород», так і реєстрації права комунальної власності за Вишгородською міською Радою, які до того ж зареєстровані в один день – 11 квітня 2018 року не могли залишитися непоміченими. Широке поле роботи відкривається для антикорупційних органів.

Громада міста зробила звернення до всіх контролюючих органів, зокрема до поліції, НАБУ і САП, тому чекайте панове гостей! Не виключено, що після перевірок, що мають відбутися у чиновників та народних обранців задіяних в цих махінаціях виявлять ще багато цікавих та прихованих фактів їх біографії. Вочевидь, пан О. МОМОТ і компанія досі були не дуже то й лякані, оскільки роботи по розширенню продовжуються, вже проводяться поховання, як ви розумієте, за згодою та участю директора кладовища. Йому навряд вдасться довести, що він нічого не помічав, коли брав кошти за незаконні захоронення. І це відбувається, навіть не дивлячись на те, що законної сили набрала постанова Вишгородського районного суду Київської області по цій справі, за якою дії Вишгородської міської ради та комунального підприємства житлового і комунального господарства Вишгородської міської ради по розширенню меж кладовища біля мікрорайону Дідовиця у м. Вишгороді було визнано протиправними. За чий рахунок будуть проводити перепоховання померлих і компенсувати моральні збитки їх родичам і мешканцям прилеглих будівель, коли справа знайде своє справедливе рішення, поки питання відкрите. Можливо за рахунок місцевого бюджету? Але робити це вочевидь доведеться, оскільки журналісти тримають руку на пульсі справи, а імена учасників цієї незаконної схеми оприлюднені. Кожен крок по цій справі обговорюється у фейсбуці, адже наживатися на людському горі – це занадто і байдужих немає. Сподіваймося, що всі це розуміють, тим більше, що справа має своє продовження.

На початку липня правоохоронці Київської області на гарячому затримали депутата Гостомельської селищної ради Олега Поповичука за вимагання хабаря у розмірі один мільйон гривень за виділення 100 земельних ділянок під поховання померлих. Злочинний факт задокументовано під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 312 500 гривень. Також були вилучені підроблені акти депутата селищної ради. Триває досудове розслідування кримінального провадження, відкрите за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Цинізм ситуації примушує замислитися над тим у якій викривленій реальності ми живемо. Жагу до наживи не зупиняє ризик тяжких наслідків заподіяння шкоди здоров’ю людей, що вже й казати про повагу до закону. Але, будьте певні, що ніхто із задіяних осіб в цій аморальній справі наживи на людському горі не уникне покарання. Ми докладемо для цього всіх можливих зусиль. Незаконна торгівля місцями на кладовищі можливо і прибуткова справа, проте для тих хто нею займається сьогодні вона буде остання . Як то кажуть, не питай за ким дзвонить дзвін…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *